FÖRSTASIDAN
 
HUSET & FÖRENINGEN
 
- Styrelsen
 - Stadgar
 - Husets historia
 - Bildarkiv
 PRAKTISK INFO
 
BO I BOSTADSRÄTT

BO I BOSTADSRÄTTNya tvättstugetider
På begäran har styrelsen beslutat att göra ett prov med ytterligare ett tvättstugepass mellan kl. 17 och 21. 
De nya tiderna blir som följer:

Pass A: 8-12
Pass B: 12-17
Pass C: 17-21
Pass D: 21-08

För att prova detta behöver vi använda parkeringsraden på bokningstavlan. Vi ber er därför ta loss era bokningsproppar och förvara dem i lägenheten.

Porttelefonen
Vi har ett porttelefonsystem i huset, men vi är vi få som använder oss av det. Porttelefonen är inkopplad dagtid och kväll fram till klockan 21. De boende som vill ha porttelefon kan kontakta Lars Thorsell. Allt som behövs i lägenheten är vanlig telefon.

Vår trapp
Har ni tänkt på att den trapp vi går i så många gånger om dagen sannolikt har sitt ursprung i stora lyxiga Hollywood-filmer från mitten av 30-talet? Stanna upp nästa gång ni väljer mellan hiss och trapp. Titta på den majestätiska svängningen, på linjen som sveper i väg och drar med oss upp mot första våningen. Väggens svängning, trappstegens solfjäderlika spridning, den flygande rörelsen. Ser ni det är steget inte långt till bilden av Fred Astaire eller Ginger Rogers i en sån där svängd och belyst trapp som blev ett sådan utmärkande drag för 30- och 40-talets lyx- produktioner från Hollywood. Lyxigt och stilrent som husets arkitekt Ernst Grönwall passade på att bygga vidare på. I grönaste, svenskaste kolmårdsmarmor.